Programok egész nap

Távol-keleti ételek és italok

A kitelepülő éttermek jóvoltából nemcsak a zene és a tánc, de a távol-keleti ízvilág is képviselteti magát rendezvényünkön.

Gourmet Garden Étterem

A japán gasztronómia színes, egészséges kultúráját, a sushi fantasztikus világának kimeríthetetlen sokszínűségét találhatják meg a látogatók az étterem kínálatában.

6726 Szeged, Fő fasor 16.
sushiszeged@gmail.com

Taj Mahal indiai étterem

Taj Mahal Étterem – az indiai és pakisztáni konyha ízeinek tárháza

Szeged, Gutenberg utca 12.
www.tajmahalszeged.hu

Őrangyal Gasztroház – vegetáriánus étterem

Szeged, Szent Mihály u. 1.
www.gasztrohaz.hu

Kínai Nagy Fal étterem

Szeged, Petőfi Sándor sgt. 3.
www.kinai-etterem-szeged.com

Lótusztúra

Ismerkedés távol-keleti növényekkel és az indiai lótusszal a Füvészkert munkatársainak kalauzolásával.

A túra a lótuszos tó partjáról, a Buddha szobortól indul

Kezdési időpontok:
szombat: 11.00, 14.00, 15.00, 17.00
vasárnap: 11.00, 13.00, 15.00

A kertbe zárt Japán

Egy kellemes séta keretében ismerkedés Japánban őshonos növényekkel és a japán kert sajátosságaival – a sétát Gál Tamás a Füvészkert munkatársa vezeti.

időpontja: szombaton 13.00 és 16.30, vasárnap 14.00 és 16.00
gyülekező: a Tori kapunál

Keleti csecsebecsék, kézműves termékek, ajándéktárgyak, ékszerek, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek vására
Növényáruda
Hennafestés
Kézműves foglalkozások gyerekeknek

 

Könyves fejtörők, interaktív játékok a Somogyi-könyvtár standjánál a trópusi üvegház mellett

Különleges könyvajánlókkal várják a hozzájuk látogatókat: témáik India és a Távol-Kelet országai. Lótusz-ülő – különleges pihenő és olvasósarknk a Lótusz Napok tematikájához hangolt könyvajánlókkal.

Gyerekeknek és felnőtteknek szombaton 11.00 és vasárnap 15.00 órakor papírszínházas meglepetés mese olvasás, hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozás.

A Szegedi Korea Klub programjai a Lótusz Pavilon mellett

július 29. szombat

Egész napos programok:

Minhwa színezők koreai tradicionális népművészeti mintákkal

Bomi’s Candies alias Czipó Petra képzőművészeti kiállítása

Kóstoló(k), avagy mit esznek a koreaiak, ha kirándulni mennek?

Korea (Könyv)Sarok: k-literature – koreai szerzők művei magyarul és könyvek Koreáról

Korea Kvíz (a helyes megfejtők között két ajándékcsomagot sorsolnak ki 12.00 és 15.00 órakor)

11.00-12.00 és 14.00-15.00 Koreai szerencsecsomó készítés

15.30 Czipó Petra: Szöul London Melody című könyvének bemutatója

Bonsai kiállítás és bemutató a Lótuszos tó partján

július 29. szombat

Tanácsadással egybekötött különleges bonsai kiállítás. Eredeti japán fák mellett őshonos magyar fajtákból alakított bonsai-ok is megtekinthetők lesznek. Imre György a nap folyamán az érdeklődőknek alakítási bemutatót is tart.

Teázás a lótuszos tó partján

Szombat 15.30

Teázás kínai és koreai módra Kasza Péter és Kasza Ferenc útmutatásával

Mindkét nap a délután folyamán bárki megfigyelője lehet a két nemzet teaszertartásának, megismerkedhet a teázás kellékeivel, láthatja, hogyan készül egy igazi koreai és kínai tea. Szó lesz a teák meghökkentő sokféleségéről, a teafüvek minőségéről és gyártási folyamatáról és természetesen a teafogyasztási szokások és a teázás szellemi háttere sem maradhat ki a sorból.

Vasárnap, 15.30

Teázás japán módra Kasza Péter és Kasza Ferenc útmutatásával

Kérdésekre keresünk választ. Hogyan teáznak a Távol-Keleten? Mi a teanövény? Milyen módon dolgozzák fel a tealevelet? Milyen teafajták vannak? Milyen elkészítési módok, teaszertartások alakultak ki? Mi az a japán sencha (szencsá)-do?

Engedd el ezeket a kérdéseket!

Nyílj meg, merülj alá, add át magad a teázás élményének. Meghallod a forró víz zubogását,

szemeddel, orroddal, nyelveddel és egész tudatoddal érzékeled a teát.

Engedd el ezt az észlelést!

Észrevétlenül megnyugszol, felfrissülsz, a tudatod kitisztul. Utólag jössz rá, hogy a nyugalom, a teázás élménye, hangulata az, ami összehozott minket.

Ebben lesznek segítségedre a Sonshin Moodowon Harcművészeti Közösség vezetői: Kasza Ferenc és Kasza Péter

A rózsakertben

Magyar Origami Kör

Az origamit a világon szinte mindenütt ismerik, alkalmazzák, hajtogatják a papírt, vannak régi és új modellek, de művészetté a japánok tették. A Magyar Origami Kör célkitűzései közé tartozik ennek a művészetnek a széleskörű megismertetése. Több éve vagyunk jelen a Lótusz-napok programjain origami foglalkozással és kiállítással. Néhány éve úgy döntöttünk, hogy bemutatóink témája a Japán ünnepek és hagyományok megismertetése. 2023-ban a téli ünnepkörhöz érkeztünk, így a karácsony régi és új hagyománya, újév köszöntése, a holdújév szimbolikája kerül bemutatása.

A kiállítás megtekintésén túl, Dobóczki Zsuzsa és origamis társai segítségével, akik évek óta lelkes résztvevőjük rendezvényünknek, a japán papírhajtogatásnak egyes alapfogásait is elsajátíthatják az érdeklődők, így saját alkotások, lótuszvirág, legyező, állatfigurák is készülhetnek.

1988 januárjában Kecskeméten szerveződött meg az ország első origami köre a Szórakaténusz Játékmúzeumban. Hamarosan országosan is ismertté vált és egyre többen csatlakoztak a körhöz. A Magyar Origami Kör egyedüliként fogja össze országos szinten a papírhajtogatás iránt érdeklődőket. Az egyesület célja az origami terjesztése. Tagjai azóta tanítják a papírhajtogatás technikáját kicsiknek és nagyoknak. Kiállításaikon érdekes alkotásokon keresztül mutatják be az origami sokszínűségét.

Az origami egy olyan mindenki által gyakorolható kézművesség, mely egyaránt edzésben tartja az elmét és a kezet. A hajtogatás alkotás, játék, kikapcsolódás egyszerre. Nem számít kor, vagy társadalmi helyzet, végzettség, nem kell hozzá különösebb kézügyesség vagy tudás.

Kitelepülő intézetek, egyesületek

 
SZTE Konfuciusz Intézet

Az SZTE Konfuciusz Intézet 2012 őszén nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem és a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem együttműködésével. A Hanban (Konfuciusz Intézetek Központja) támogatásával a világ több mint 1500 létesítményéből álló hálózat egyikeként létrejött Konfuciusz Intézet a kínai állam által jóváhagyott programja alapján kínai nyelvoktatást és kínai kulturális tevékenységet végez. A kreditrendszerben is kínált, anyanyelvi tanárok által biztosított kínai nyelvórák a Konfuciusz Intézetben és az Egyetem egyes karainak tantermeiben zajlanak. Az Intézet nyelvvizsga lehetőséget és kínai ösztöndíjat is kínál. Az Intézet a nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a kínai kultúra megismertetésére is: színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

Kalandozás a kalligráfia és a lótuszfestés rejtelmeibe

A Konfuciusz Intézet standjánál bárki kipróbálhatja mennyire könnyű vagy éppen nehéz a kínai írás és ellesheti, hogyan lehetséges néhány ecsetvonással megragadni a lótusz kecsességét és szépségét.

Jóga a Mindennapi Életben Egyesület

Vishwaguru MM Paramhans Swami Maheshwarananda indiai jógamester több, mint 40 évvel ezelőtt Szegedre látogatott és ezt követően alakult meg egyesületünk, a Jóga a Mindennapi Életben – Szeged Egyesület.

Jógaiskolánk célja, hogy a jóga áldásos hatásait a mai, stresszel teli világban élő emberek számára is elérhetővé tegye. A Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlása során a gyakorlók megismerhetik a klasszikus jóga ászanákat (testgyakorlatok). Az egyes gyakorlatok szintekbe rendezve, meghatározott sorrendben követik egymást, amely lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a korának, egészségi és erőnléti állapotának legmegfelelőbb gyakorlási módot. A jógaórákon az ászanák mellett a különböző légzéstechnikákat (pránajámák) és meditációs, illetve relaxációs technikákat is elsajátíthatják a gyakorlók.  Aki a jóga tudományába szeretne mélyebb betekintést nyerni, azt szeretettel várjuk ingyenes szatszangjainkon, ahol jó társaságban (szanga) az igazságról (szat) esik szó. A jógaórák és a szatszang helyszíne a jógaközpontunkban, a Kálvária tér 16. szám alatt található.

Évek óta jelen vagyunk a Lótusz Napokon. Információs sátrunknál tájékoztatást adunk a nyári ingyenes szabadtéri jógafoglalkozásokról, illetve az őszi tanfolyamainkról, programjainkról. Képzett jógaoktatóink válaszolnak a kérdésekre. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt várunk spirituális társasjátékainkkal, mandalaszínezéssel. A sátornál az egyesület könyvei, CD-i is megtalálhatóak lesznek.

Látogassa meg a Jóga a mindennapi életben egyesület sátrát a Lótusz Napokon!

info@jogaszeged.hu

https://www.jogaszeged.hu/

https://www.joga.hu/

https://www.yogaindailylife.org/

 

Pál-Molnár Réka és jógaoktató társai

Pál-Molnár Réka jógaoktató, ájurvédikus jógaterapeuta és közgazdász vagyok.

Tradicionális hatha és yin jógaórákat tartok valamint ájurvédikus jógaterápiával, gerincterápiával és senior jógával foglalkozom csoportos és magánóráimon.

A jógával 28 évvel ezelőtt, a Jóga a Mindennapi Életben Egyesületnél ismerkedtem meg. Azóta is folyamatosan tanulok a dr. Kotroczó Anikó által vezetett Sarasvati Jóga Oktatási Központ tanáraitól, az Iyengar Jóga, Sivananda Jóga, Himalájai Jóga tradícióktól. Szegedi tanárom Kovács Ágnes.

Amíg az Ájurvéda, az „Élet tudománya”, a fizikai és mentális betegségek és rendellenességek mellett a helyes életmód, életvitel fenntartásához szükséges szabályok előírásával addig a jóga az élet szellemi oldalával foglalkozik, az önmegvalósítás útja.

Az ájurvéda a jógát terápiás céllal használja, a jógik pedig az ájurvéda előírásait, gyógynövényeit használják az egészségük megőrzése érdekében. A jóga és az ájurvéda elválaszthatatlan egymástól. Ennek mélyebb megértésére és megismertetésére törekszem.

A sátrunknál Kovács Ágnessel, Borka Biankával várunk szeretettel mindenkit tradicionális hatha, dinamikus és yin jógagyakorlással, tartalmas beszélgetéssel.

Gyakorlási időpontok és programok:

Szombat

11:00 – 12:00 Dinamikus jóga / Kovács Ágnes

12:30 – 13:30 Hatha jóga / Borka Bianka

14:00 – 15:00 Ájurvéda a hétköznapokban és a jógikus életmód – interaktív előadás / Kovács Ágnes, Borka Bianka, Pál-Molnár Réka

15:30 – 16:30 Yin jóga / Pál-Molnár Réka

Vasárnap

11:00 – 12:00 Hatha jóga / Pál-Molnár Réka

12:30 – 13:30 Hatha jóga / Borka Bianka

14:00 – 15:00 Dinamikus jóga / Kovács Ágnes

15:30 – 16:30 Mi a jóga és miért jógázzunk? Interaktív beszélgetés / Kovács Ágnes, Borka Bianka, Magyar András, Pál-Molnár Réka

https://www.facebook.com/pmreka.joga

pmreka.joga@gmail.com

Borka Bianka jógaoktató, környezetmérnök és élelmiszermérnök vagyok.

Mindig is meghatározó volt életemben, a természet szeretete és tisztelete, valamint érdekelt a helyes életmód és táplálkozás. Úgy gondolom, hogy fontos harmóniában élnünk, mert ez belső kiegyensúlyozottságot eredményez.

Nyolc éve jógázom rendszeresen, kezdetben autodidakta módon, majd egyre tudatosabban indultam a hiteles, tiszta forrásból érkező jóga megismeréséhez. Így jutottam el szegedi tanáromhoz, Pál-Molnár Rékához, akinek nagyon hálás vagyok a tanításaiért és, hogy bátorított az utamon. Tavaly végeztem a Magyar Jóga Akadémia 1 éves jógaoktatói képzésén és örömmel átadnám a tudást, amit kaptam. Szeretném megismertetni másokkal is a jóga pozitív hatásait, mely messze túlmutat a fizikai síkon.

Számomra a jóga lehetőség, hogy kapukat nyissunk meg, amin visszatérhetünk ősi eredetünkhöz, amely megmutatja az utat az önmagunkhoz való kapcsolódáshoz.

Gyakorlási időpontok: szombaton: 12:30 – 13:30 óra, vasárnap: 12:30 – 13:30 óra

Namaste Jóga Stúdió

„Légy jó, tégy jót, meditálj!” – „Be good, do good, meditate!”

(Szvami Sivananda)

Nevem: Kovács Ágnes

Végzettségem: Sivananda jógaoktató, Aviva-módszer oktató, rekreációs sportoktató.

1997. óta tanítok hatha jógát a saját termemben ,,Namaste Jóga Stúdió” néven, Szegeden (Föltámadás u. 30.).

Jóga tanulmányaim Császárné Benke Etkánál és testvérénél, Marikánál kezdtem, majd megismerkedtem a Sivananda irányzattal 2005-ben, Bad Meinbergben jóga oktatói oklevelet szereztem. Kaja kalp jógát Pécsett Sri Vija Anand indiai jógamestertől tanultam. 2001-2004 között az USA-ban, Chicagóban módomban volt a dinamikus, power jógat is gyakorolni. Itthon az alapokat Servajan Yesudian Sport és jóga könyve adta mindehhez, aki a XX. század első felében Magyarországon alapított jógaiskolát.

A jóga egyszerűen fogalmazva: önismeret, önfegyelem, önnevelés. A kiegyensúlyozott életünk alapja. A jógázók adottságaiknak, erőnlétüknek megfelelően kitartásukkal megtapasztalhatják a gyakorlás által a testi és lelki fejlődést. A jóga alapelvét: a mértékletességet, fokozatosságot megtartva kapják a feladatokat. A jóga gyümölcse a pozitív energia. A pozitív gondolkodás fejleszthető és egyre erősödik, bármely életszakaszban is kezdjük el.

Arra ösztönzöm a tanítványokat, hogy a jógázás örömteli része legyen életüknek.

joga.agi@gmail.com, 06-30-4350514

Aviva-módszer: gyógytorna a hormonegyensúly helyreállítására. Már több mint 15 éve tanítom: az egészséges párkapcsolatért, a családtervezésért, babaáldásért. A betegségeket a természet helyreállitó erejével igyekszünk leküzdeni.

Az élet maga a mozgás! Minden korban az életminőség a legfontosabb.

Aviva gyakorlási lehetőségek:

szombaton: 11:00 – 12:00 óra, 

vasárnap: 14:00 – 15:00 óra (előre egyeztetett időpontban)

https://avivamodszer.hu/aviva-modszer-oktatok/kovacs-agnes

Devā Yoga Studio

A JÓGA SOKSZÍNŰ, A JÓGA MINDENKIÉ!

Csak rajtad múlik, hogy hogyan színezed ki a jógagyakorlásodat!

Nyolc jóga oktató, nyolcféle egyéniség, és számos jógairányzat, tradicionális alapokra fektetve a Devā Yoga Studioban. A sokszínűségünkben rejlik a lehetőség, hogy megtaláld a hozzád legközelebb álló jógaórát, és azt a jóga oktatót, aki végigkísér Téged a jóga csodálatos útján.

A Lótusz Napok most legyen egy kiváló alkalom arra, hogy találkozz velünk személyesen, hogy megismerkedj oktatóinkkal.

Számos jógaórával várunk mindenkit, különféle irányzatokban.

Így egy mélyebb rálátást fogsz kapni arról, hogy mit képvisel stúdiónak, mi a munkásságunk lényege.

Bárkit, bármilyen célból is érdekel a jóga tudománya, nagy szeretettel, nyitottsággal, és szakmai elhivatottsággal várja Stúdiónk okleveles oktatói az érdeklődőket, gyakorolni vágyókat.

LÓTUSZ NAPOK ÓRARENDJE

Július 29. szombat

11:00 (45’) Gyerekjóga – Jógaórát tartó oktató: Lászlóné Székács Klaudia

13:00 (90’) Soul Flow – Jógaórát tartó oktató: Kiss Melinda

15:30 (90’) Gerincterápiás jóga – Jógaórát tartó oktató: Hódi Lilla

Július 30. vasárnap

09:15 (90’) Astanga half led – Jógaórát tartó oktató: Kiss Melinda

13:00 (75’) Yin jóga és Hangfürdő

A jógaórát vezeti: Kulacsik Detti és Kulacsik Tamás

A hangfürdőt vezeti: Seres Krisztián

15:00 (45’) Gyerekjóga – Jógaórát tartó oktató: Lászlóné Székács Klaudia

16:30 Lótusz napokat záró, Rendhagyó Női jóga – Jógaórát tartó oktató: Csikós Szilvia

A jógaórákon kívül a Studio egész nap várja az érdeklődőket különféle témákkal, mint pl. jógafilozófia, ayurveda, jóga oktatás és oktatóképzéseink, jógikus életmód, jógatradíciók.

Ismerd meg a gyermekjóga világát a Devá Yoga Kids sarokban!

Készségfejlesztés, jógaóra bemutató, mesés és állatos ászanák kicsiknek játékosan, tartásjavító és prevenciós jógagyakorlatok a nagyoknak.

Az órák között színezőkkel, ügyességi játékokkal, valamint mini vetélkedőkkel várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt!

Facebook: Devá Yoga Studio

Instagram: devayoga_studio

Honlap: www.devayoga.hu

Ájurvédikus & Alternatív Terápiák – Novák Andrea

Andrea lelkes híve az életmódterápiával történő egészségmegőrzésnek, ájurvédikus életmód konzultációkkal, jógaterápiával és hangterápiával foglalkozik. Programjain megismerkedhetsz az indiai gyógyászat, az Ájurvéda alapelveivel, a jóga terápiás felhasználásával és hangszerbemutóján hangterápiás eszközöket is kipróbálhatsz.

PROGRAMOK

Július 29. szombat

10:00-10:30 Saját stand – Szabadtéri hangszeres meditáció

12:00-12:30 Nagyszínpad

Hangfürdő bemutató

14:00-15:00 Saját stand – Hangszersimogató

16:00-17:00 Saját stand – Egyéni 15 perces hangterápia (4 fő, regisztrációhoz kötött)

Július 30. vasárnap

10:30-11:30 Elefánt Liget

Az életmódterápia jelentősége – Összefüggések betegségek és az életmód között

14:00-15:00 Saját stand – A jóga terápiás felhasználása mindennapi betegségekre – Előadás

16:00-17:00 Saját stand – Egyéni 15 perces hangterápia (4 fő, regisztrációhoz kötött)

Honlap és elérhetőség: https://www.5elemjogaesajurveda.hu/

Sahaja Jóga – Meditáció

A Sahaja Jóga sátornál a látogatók rövid elméleti bevezetés után kipróbálhatják a meditációt. A meditáció állapotában figyelmünk a jelenben van, a múlttal és jövővel foglalkozó gondolatok elcsendesednek. A Sahaja szó jelentése spontán, könnyed, erőfeszítés nélküli, a Jóga szó pedig kapcsolatot jelent.

Az érdeklődők egy egyszerű vezetett gyakorlat segítségével megtapasztalhatják a bennük lévő békét. A meditáció minden korosztály számára jótékony hatású, stresszoldó, fejleszti a figyelmet és az önismeretet.

Várjuk a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt.

További információ honlapunkon elérhető: https://sahajajoga.hu/

Osu-No Seishin Kyokushin Karate, Mediball és Életmód Fejlesztő Sportegyesület

Az Osu-No Seishin Kyokushin Karate, Mediball és Életmód Fejlesztő Sportegyesület 2004 áprilisa óta létezik, eleinte csak karate oktatásával foglalkozott. Az egyesület edzője Bakó András, 5 danos karate mester, aki 1980-ban kezdett el a karatéval foglalkozni. 2011-ben ismerkedett meg a mediballal, és ez átformálta a teljes egyesületet. 2011 őszén a karate mellett megjelent az edzéseken a mediball is, és 2013 januárjától külön mediball oktatás vette kezdetét heti rendszerességgel.

Azóta folyamatosan van MediBall edzés Szegeden. Bemutatókat tartunk, így népszerűsítjük a sportot, sikerrel. Az edzésre járók száma újra folyamatosan nő, és akik elkezdik, többnyire azóta is járnak.

Bakó András MediBall oktató

30/461-9863

osu-no@freemail.hu

Varázsliget Természetgyógyász Iskola Dharmaliget Buddhista csoportja

A csoport létrejöttének célja a 2500 éves autentikus buddhista hagyományok ápolása, gyakorlati és elméleti képzések összefogása, tanfolyamok, szakkörök szervezése az érdeklődők számára, útkeresők segítése a Dharma elérésében. A csoport tagja lehet bárki, aki a tudat tiszta természetének megtapasztalására törekszik.

Sátrunknál egész nap szeretettel várunk minden érdeklődőt vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül kötetlen dharma-beszélgetésre.

Továbbá kérhető napközben autentikus tibeti ruha próba, tibeti betűk rajzolása, és az indiaiakra jellemző bindi festés a homlokra.

A szegedi programokkal kapcsolatban érdeklődni a dharmaliget@gmail.com e-mail címen lehet.

Bővebben: www.varazsliget.hu

Wu stílusú Tai Chi iskola

A Tai Chi elsősorban egészségmegőrző céllal gyakorolt harcművészetként ismert, amelynek több évszázados múltja van, de Kínán kívülre csak a 20. században jutott el. A különféle nemzetségek létrehozták saját stílusaikat, amelyek közül a Yang és a Chen Tai Chi a legismertebbek, de a Wu és a Sun stílusokat is szép számmal művelik. Mindegyik stílus elsődleges célja a belső erő fejlesztése, a fizikai erőt ezzel megtámogatva, kiegészítve. A Tai Chi filozófiai hátterében egyaránt megtalálhatók ataoizmus elvei és egyes buddhista tanítások is. Ezek közül a legismertebbek a Yin és Yang elmélete és az Öt Elem tana. A Hagyományos Kínai Gyógyászat test- és egészségfelfogása szintén alapjaiban határozza meg ezt a testgyakorlási módszert.

Elkezdeni sohasem késő!

Iskolánk tanítványai már 2010 óta vesznek részt a Szegedi Füvészkertben a Lótusznapokon. A Füvészkert ideális hely a Tai Chi-hoz, hiszen a legjobb a szabad ég alatt, a természetben gyakorolni. Kung Fu iskolánk Szegeden, a Róna u. 27.-ben működik, az iskola vezetője sifu Tóth Zoltán. Mesterünk a Tai Chi mellett Lo Man Kam Wing Chun Kung-fut is oktat.

A taichi belső erős harcművészet, amelyben a technikákat lassú tempóban, a légzés és a mozgás összehangolásával végezzük. Amellett, hogy a testet kíméletesen átmozgatja, az elmét is ellazítja, ezzel relaxál és felüdülést nyújt, a folyamatos tanulás pedig karbantartja az agyat.

Hasonló elven alapulnak és szintén lassan végzett gyakorlatok a chi kungok is, amelyek a légzés szabályozásával, lassú mozgással végrehajtott gyakorlatsorok, amelyek életenergiánk, vagyis a csi (chi) erősítését, kiegyensúlyozását szolgálják, valamint a befelé figyeléssel segítenek a mentális ellazulásban és a stressz oldásában is. A harcművészek is végeznek különféle chi kung gyakorlatokat, ezekkel fejlesztik a belső erejüket.

Életkortól függetlenül bárki bátran kipróbálhatja!

Bővebb információ:

www.facebook.com/wutaichi

www.taichi-wu.eu

www.facebook.com/kungfuiskola

www.lmk-wingchun.eu

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!a