HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
lotus header hu

Szegedi Füvészkert

A Szegedi Füvészkert hivatalos oldala « Kattintson!

Nyitvatartása:

Mindkét napon meghosszabbított nyitvatartás

                 szombat: 9:00 - 19:00, vasárnap: 9:00 - 19:00

PROGRAMOK EGÉSZ NAP

Távol-keleti ételek italok

A kitelepülő éttermek jóvoltából nemcsak a zene és a tánc, de a távol-keleti ízvilág is képviselteti magát rendezvényünkön.

Taj Mahal indiai étterem

Taj Mahal Étterem – az indiai és pakisztáni konyha ízeinek tárháza

Szeged, Gutenberg utca 12.

http://www.tajmahalszeged.hu/

Őrangyal Gasztroház - vegetáriánus étterem

Szeged, Szent Mihány u. 1.

www.gasztrohaz.hu

Kínai Nagy Fal étterem

Szeged, Petőfi Sándor sgt. 3., 6722

https://www.kinai-etterem-szeged.com/index.php

Lótusztúra:

ismerkedés távol-keleti növényekkel és az indiai lótusszal a Füvészkert munkatársainak kalauzolásával.

A túra a lótuszos tó partjáról, a Buddha szobortól indul!

Kezdési időpontok:

11.00

13.00

15.00

17.00

Közös Lótusz-mandala festés

A X. Lótusznapok látogatói, Demeter Anna, mandalafestő vezetésével, közösen készítik el a fesztivál 2 méter átmérőjű Lótusz-mandaláját.

Ha van kedved bekapcsolódni, keresd a készülő mandalát a színpaddal szemben!

Zen Tarot - Üzennek a kövek

Válaszd ki a köved, és nézd meg, mit üzen neked.

Keresd a Zen üzeneteket a mandalafestés mellett!

Baba ünnep - a Magyar Origami Kör kiállítása a Rózsakertben

Van egy nap, amikor a japán családok a lányaik boldogságáért es boldogulásáért imádkoznak. A családtagok felköszöntik lányaikat és jó egészséget kívánnak nekik. Az ünnep neve Hina Matsuri A „Hina“ babát jelent, a „matsuri“ ünnepet, fesztivált.

A lakásban a család felállítja a Hina Ningyo-t. Ez egy vörös szőnyeggel letakart emelvény, amelyre a hina babákat helyezik. A babák a császárt, a császárnét, a szolgálókat és zenészeket ábrázolják.

A japán nép mindig istenként tekintett a császárokra, az őket reprezentáló babákkal hűségüket és ragaszkodásukat is kifejezésre juttatják a császári udvar iránt. A császári család “jelenléte” az otthonaikban, biztosítja kislányuk sikeres jövőjét, jó házasságát, egyben közelebb hozza egymáshoz a két családot.

Magyar Origami Kör kézműves foglalkozása

szombaton és vasárnap 14.30-15.30-ig a színpad közelében

Kínai és koreai teázás

mindkét nap 16.00-tól a lótuszos tó partján

Keleti csecsebecsék, kézműves termékek, ajándéktárgyak, ékszerek, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek vására

Növényáruda

Hennafestés

Kézműves foglalkozások gyerekeknek

Jóga a kertben

Mandala jógastúdió

Budapesti Mandala Jógastúdiók az ország egyik legjelentősebb, a nemzetközi Yoga Allience és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített jógaoktató képző intézménye, valamint a Gerincjóga Rendszer hivatalos oktatató képző iskolája.

A szegedi stúdió 2014-ben nyílt. Fontosnak tartjuk, hogy a jóga mozgásrendszere mindenki számára befogadható és gyakorolható legyen, ezért szakképzett oktatóink vezetésével többféle óratípust kínálunk.

A hozzánk érkező minden érdeklődőnek az első alkalom ingyenes.

Címünk: Szeged, Petőfi Sándor sgt. 41/b

www.mandalajogaszeged.hu

FB: Mandala Jóga Szeged

Transzcendentális meditáció

Stresszek és fáradtság nélkül, örömben, életerővel telve és alkotó módon élni csak ábránd? Egyáltalán nem! Ismerkedj meg egy hiteles hagyományból származó és az évszázadok próbáját kiállt meditációs technikával, amelynek hatékonyságát a modern tudomány is igazolta. A standon részletesen megismerkedhetsz a módszer hatásaival, tudományos hátterével, eredetével és működésével.

Dr. Pál Dániel filozófus, a Transzcendentális Meditáció tanára.


Keleti Harcművészetek

Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu Szeged

Az iskola tagja Prof. Dr. Leung Ting neve által fémjelzett autentikusan kínai, családi iskolarendszerének (IWTA). Iskoláink egyik fő feladata, hogy a technikai és erőnléti feladatok mellett olyan közösséget építsen ki, melynek tagjai családszerűen számíthassanak egymásra. Éppen ez okból kifolyólag, nemre, korra való tekintet nélkül tagjaink életkora is elég széles skálán mozog a 5 és a 67 éves kor között.

Edzés közben az ember kikapcsolódik a munkájából, elfelejti minden búját-baját, szinte megszűnik a külvilág, és a legtöbbet próbálja magából kihozni. Eközben kipiheni a napközben kapott igénybevételeket, legyen az fizikai vagy szellemi. Olyan értékeket közvetít a gyakorlói számára, ami erősíti az egyén hovatartozását és a családhoz való kötődését, valamint segíti az egészséges életmód kialakítását.

A stílusban használt állások és rúgások kitűnően fejlesztik az egyensúlyérzéket és erősítik, lazítják a lábakat. A változatos és szimmetrikus kéz- és lábtechnikák javítják a koordinációs készséget, a különféle edzésmódok egyaránt fejlesztik a központi és a környéki idegrendszert, finomítják azok működését, ezáltal javítják a reflexeket. A Wing Tsun gyakorlása különösen a gyermekek személyiségfejlődésére van jó hatással, határozottabbak, mégis fegyelmezettebbek lesznek, koncentrációjuk és teljesítőképességük otthon és az iskolában is javul. A kung fu tanításai mellett a csoportba való beilleszkedést is segíti, legyen az óvoda, iskola, hiszen ez is egy közösség, sőt Kínában a családok közösen edzettek.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a standunknál!

Sárfi Tamás Pál 4. Mesterfokozat

+36 20/2558583

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.kungfuszeged.hu/

Lét-tudatos Életmód Központ - Harmóniában a természettel

Holisztikus egészségmegőrzéssel foglalkozunk Szegeden, mely testi-lelki-szellemi megközelítésben szemléli az egyént.

Tevékenységeink egymást kiegészítő gyógymódokból és terápiás módszerekből állnak.

Kálmán Renáta – egészség terapeuta

http://www.lettudatos.com/

http://www.kineziologiaszeged.com/

„A kiegyensúlyozott élet megvalósítása inspirált arra, hogy megismerkedjek a különféle táplálkozási irányzatokkal és alternatív egészségvédő módszerekkel, majd ezek építő elemeit alkalmazzam magam és családom életében.

Eredeti szakmám mellé (tanár, szakfordító) a kineziológia One Brain ágában szereztem képesítést, valamint tanultam olyan módszereket, mint egészségjavító keleti masszázsok (talpmasszázs, aromaolajos testmasszázs, thai jógamasszázs), hagyományos kínai gyógyászat és a metamorf technika.

Kineziológiai és táplálkozási tanácsadóként, masszőrként dolgozok, alapfilozófiám az ember testi, lelki és szellemi egyensúlyának megtalálása és fenntartása.

A fenti témákban cikkeket írok, kiadványokat szerkesztek, és meghívott előadóként oktatok.

Több mint 20 éve jógázok és tartok jógafoglalkozásokat. A jógát terápiás módszerként is javaslom, leginkább stresszkezelő, tudatosság növelő és egészségre jótékony hatása miatt.”

Balázs Zoltán – masszőr, thai jóga oktató

„Közel 20 éve kezdtem el masszázzsal foglalkozni. A Reikivel való találkozásom indított el azon az úton, amely a masszázs és a mozgásterápiák világába vezetett.

Elsőként a thai masszázzsal ismerkedtem meg, majd fontosnak tartottam, hogy alapos ismereteket szerezzek a nyugaton ismert és alkalmazott masszázsokról és tisztában legyek az anatómiával, az emberi test működésével is.

Az általam végzett kondicionáló és gyógymasszázs képzések ehhez kiváló alapokat adtak.

Ezen kívül tanultam manuálterápiát, yumeiho, kínai gyógymasszázst, és több más speciális masszázsformát. A hozzám legközelebb álló mégis a thai masszázs maradt.

Több alkalommal jártam Thaiföldön, ahol neves masszázsiskolákban és magántanároknál bővítettem és bővítem folyamatosan a tudásomat.

A thai masszázs 3 típusát (talp, aromaolajos és tradicionális jógamasszázs) évek óta oktatom.

Szintén Thaiföldön ismerkedtem meg a Ruesri Dat Ton nevű mozgásrendszerrel, amit magyarul Szerzetesek öngyógyító gyakorlatainak fordítottunk, és amit Thai jóga néven is emlegetnek.

Ez a mozgásforma a speciális mozdulatok révén lehetővé teszi, hogy gyakorlói saját egészségüket javítsák, vagyis önmagukat gyógyítsák.”

http://www.thaijogamasszazs.hu/

A Lét-tudatos Életmód Központ standnál, vasárnap Thai jóga mini workshop-okra várunk minden érdeklődőt. A workshop-okat Balázs Zoltán vezeti.

Lunarimpex könyvkiadó - Távol-Kelet a könyvlapokon

1994-ben alakult kiadónk elsődleges feladatának tartja az ezoterikus szemlélet bemutatását valamint terjesztését az önismeret, a távol-keleti harci művészetek és gyógyászat nagy mestereinek könyvei útján. Könyveink bőséges elméleti és gyakorlati anyagot kínálnak mindenkinek, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, külső és belső világukat, szeretnének napról napra egészségesebben, vidámabban, boldogabban élni.

Hogy fér össze a harcművészet és az önismeret? Elég, ha egy kicsit körülnézünk. Mindennap harcolunk: a beosztott a főnökével és a többi beosztottal, a diák a tanárral, a gyerek a szülővel, a férj a feleséggel, az autósok, a gyalogosok, mindannyian hétköznapi szerepeink során. Harcolunk, mert hiányzik belőlünk a béke.

Könnyű a hegy tetején eggyé válni a világmindenséggel, de hogyan tegyük ezt itt és most, a mindennapok őrjítő kavargásában? Szervezetünkben és a tudatunkban valódi háborúk dúlnak éjjel-nappal. Nap mint nap táplálkozunk, idegen sejtek milliárdjait kebelezzük be, ők pedig megpróbálnak ellenállni. Szervezetünk mindennap megküzd számtalan kórokozóval, ráksejtek százaival, a testünkbe jutó szennyeződésekkel és mérgekkel.

Tudatunkban egymásnak homlokegyenest ellentmondó gondolatok, szándékok, nézetek, vélemények kavarognak. Ebben a szüntelen, ádáz küzdelemben itt állunk, fegyvertelenül. Az eredmény: kiszolgáltatottak vagyunk a szellemi manipulációkkal és fizikai hatásokkal szemben.

A harcművészet tehát messze túlnyúlik a ringen, átszövi mindennapi életünket akkor is, ha nem tudunk róla. Mindennapos küzdelmeink rengeteg energiát emésztenek, azt a drága energiát, ami egészségünkhöz, jól-létünkhöz elengedhetetlen. Nem véletlen, hogy a harci művészetek egészségünk és belső energiáink egyensúlyának helyreállításával kezdődnek.