HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
lotus header hu

Szegedi Füvészkert

A Szegedi Füvészkert hivatalos oldala « Kattintson!

Nyitvatartása:

Mindkét napon meghosszabbított nyitvatartás

                 szombat: 9:00 - 19:00, vasárnap: 9:00 - 19:00

PROGRAMOK EGÉSZ NAP

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

Távol-keleti ételek italok

A kitelepülő éttermek jóvoltából nemcsak a zene és a tánc, de a távol-keleti ízvilág is képviselteti magát rendezvényünkön.

Taj Mahal indiai étterem

Taj Mahal Étterem – az indiai és pakisztáni konyha ízeinek tárháza

Szeged, Gutenberg utca 12.

http://www.tajmahalszeged.hu/

Őrangyal Gasztroház - vegetáriánus étterem

Szeged, Szent Mihány u. 1.

www.gasztrohaz.hu

Kínai Nagy Fal étterem

Szeged, Petőfi Sándor sgt. 3., 6722

https://www.kinai-etterem-szeged.com/index.php

Légy környezettudatos! Hozd magaddal bögrédet, poharadat és a pultnál abba kérd az innivalót!
Idén lehetőség lesz papírtányért és fa evőeszközt választani az étkezdék pultjainál, az újrahasznosítható, lebomló hulladékok arányának növelése érdekében!
Csökkentsük a műanyagok környezetkárosító hatását! Minden tett számít, még ha kicsinek is tűnik, hiszen az óceán is vízcseppekből áll…..
Kérjük, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez!!!
Kérünk mindenkit, hogy a szelektív hulladékgyűjtőket használják

Lótusztúra: ismerkedés távol-keleti növényekkel és az indiai lótusszal a Füvészkert munkatársainak kalauzolásával.

A túra a lótuszos tó partjáról, a Buddha szobortól indul!

Kezdési időpontok:

11.00

13.00

15.00

17.00

Közös Lótusz-mandala festés

A XII. Lótusznapok látogatói, Demeter Anna, mandalafestő vezetésével, közösen készítik el a fesztivál 2 méter átmérőjű Lótusz-mandaláját.

Ha van kedved bekapcsolódni, keresd a készülő mandalát a színpaddal szemben!

A rózsakertben

Magyar Origami Kör

Az egyesület célja az origami terjesztése. Tagjai 30 éve tanítják a papírhajtogatás technikáját kicsiknek és nagyoknak. Kiállításaikon érdekes alkotásokon keresztül mutatják be az origami sokszínűségét.

Dobóczki Zsuzsa a Magyar Origamik Kör képviseletében mindkét nap várja az origami technikája iránt érdeklődőket a Rózsa pavilonban hajtogatni, egy csipetnyi ma is használt japán tárgy kiállításával és Shoko Aoyagi origami művész néhány nagyon aranyos modelljével.

Lehetőség lesz részt venni egy nagyobb közös alkotásban is!

A lótuszos tó partján

kínai és koreai teázás szombaton és vasárnap 16.00-tól

Keleti csecsebecsék, kézműves termékek, ajándéktárgyak, ékszerek, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek vására

Növényáruda

Hennafestés

Kézműves foglalkozások gyerekeknek

Allegro Könyvek szegedi és budapesti könyvműhely - könyvvásár

Spirituális és a keleti kultúrával foglalkozó irodalmat gondozó hazai könyvkiadók választékából nyújt ízelítőt és olvasnivalót.

Ecset és Természet! – lótuszfestés

10:00 - 19:00 óráig szeretettel várunk, ha egy különleges élményre vágysz! Gyere, nézd meg élőben, hogyan válik a természet képpé, hogyan születik egy műalkotás. Akár ki is próbálhatod! Rohonka Andrea festőművész avatja be az érdeklődőket a lótuszfestés rejtelmeibe!

Zene, kép, természet, valamint én és az ecsetem ott leszünk!

www.facebook.com/

Szeretettel várunk, ha egy különleges élményre vágysz!

SZTE Konfuciusz Intézet

Az SZTE Konfuciusz Intézet 2012 őszén nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem és a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem együttműködésével. A Hanban (Konfuciusz Intézetek Központja) támogatásával a világ több mint 1500 létesítményéből álló hálózat egyikeként létrejött Konfuciusz Intézet az SZTE Dugonics téri Rektori Hivatalában működik, a kínai állam által jóváhagyott programja alapján kínai nyelvoktatást és kínai kulturális tevékenységet végez. A kreditrendszerben is kínált, anyanyelvi tanárok által biztosított kínai nyelvórák a Konfuciusz Intézetben és az Egyetem egyes karainak tantermeiben zajlanak. Az Intézet nyelvvizsga lehetőséget és kínai ösztöndíjat is kínál. Az Intézet a nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a kínai kultúra megismertetésére is: színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

Kalandozás a kalligráfia és a lótuszfestés rejtelmeibe

A Konfuciusz Intézet standjánál bárki kipróbálhatja mennyire könnyű vagy éppen nehéz a kínai írás és ellesheti, hogyan lehetséges néhány ecsetvonással megragadni a lótusz kecsességét és szépségét!

Jóga a Mindennapi Életben Egyesület

Vishwaguru MM Paramhans Swami Maheshwarananda indiai jógamester 40 évvel ezelőtt Szegedre látogatott és ezt követően megalakult a Jóga a Mindennapi Életben – Szeged Egyesület.

A jógaiskolánk célja, hogy a jóga áldásos hatásait a mai, stresszel teli világban élő emberek számára is elérhetővé tegye. A Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlása során a gyakorlók megismerhetik a klasszikus jóga ászanákat (testgyakorlatok). Az egyes gyakorlatok szintekbe rendezve, meghatározott sorrendben követik egymást, amely lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a korának, egészségi és erőnléti állapotának legmegfelelőbb gyakorlási módot.

A jógaórákon az ászanák mellett a különböző légzéstechnikákat (pránajámák) és meditációs, illetve relaxációs technikákat is elsajátíthatják a gyakorlók.

Évek óta jelen vagyunk a Lótusz Napokon. Információs sátrunknál tájékoztatást adunk a nyári ingyenes szabadtéri jógafoglalkozásokról, illetve az őszi tanfolyamainkról, programjainkról.

Emellett az érdeklődők (gyerekek és felnőttek) kipróbálhatják a jógagyakorlatokat. Akár a testgyakorlatokat, vagy a légzéstechnikákat. De közös önvizsgálati meditáción is részt vehetnek. Viszünk spirituális társasjátékokat és sok-sok színezésre váró mandalát.

Látogassa meg a Jóga a mindennapi életben egyesület sátrát a Lótusz Napokon!

www.joga.hu * www.jogaszeged.hu

Sahaja Jóga - Meditáció

A meditáció állapotában figyelmünk a jelenben van, a múlttal és jövővel foglalkozó gondolatok elcsendesednek. A Sahaja szó jelentése spontán, könnyed, erőfeszítés nélküli, a Jóga szó pedig kapcsolatot jelent.

Az érdeklődök egy egyszerű vezetett gyakorlat segítségével megtapasztalhatják a bennük lévő békét. A meditáció minden korosztály számára jótékony hatású, stresszoldó, fejleszti a figyelmet és az önismeretet.

Várjuk a felnőtteket és a gyerekeket (korosztályhoz illesztett gyakorlattal) egyaránt.

http://jogameditacio.hu/

Élet Virága Jógastúdió

Jógastúdió ahol önmagad lehetsz! Változatos órákkal várunk akár kezdő jógázó vagy, vagy már gyakorolsz egy ideje.

Az élet virága megmutatja, hogy minden elválaszthatatlan egységet alkot. Emlékeztet az egészhez fűződő viszonyunkra, és lehetővé teszi, hogy megértsük a teremtést. A struktúrát pont azért nevezzük az élet virágának, mert egyrészt formailag hasonlít a virágokra, másrészt minden élőlény ilyen szerkezetekből épül fel legbelül (a lelkében és a testét alkotó elemi részecskékben). Egyszerű szépségével és tökéletességével, a teremtés újra és újra megújuló folyamatának szimbóluma. A jóga is pontosan erre az egységtudatra összpontosít, hogy mindannyian egy egész részei vagyunk, pont mint az Élet virága. Olyan ez a motívum, mintha egy térkép, egy útmutató lenne ahhoz, hogy honnan is származunk, és hova tartunk tovább.

Központunk nem csak „egy” jógastúdió, hanem beszélgetések, barátkozások, kapcsolódások színtere is, ahol egymást segítve haladhatunk az önismereti úton, hogy könnyebben kiderítsük, kik is vagyunk valójában. A jóga eszköztárának segítségével megértheted és megélheted ezeket a belső folyamatokat. Kitartásra és rugalmasságra nevel, nemcsak a matracon, hanem a mindennapokban is, és egy minőségi változást hozhat az életedbe. Ne felejtsd el, az igazi jóga akkor kezdődik, amikor lelépsz a jógaszőnyegedről.

Gyere és tarts velünk ezen a csodálatos úton....”Úton önmagunk felé”.

A Lótusz napok alkalmából egész nap várunk oktatóinkkal, kedvezményekkel, és napi kétszeri közös gyakorlással:

Szombat és Vasárnap:

10.30-11.30 Hatha jóga gyakorlás: Fókuszban a Napüdvözletek

15.00-16.00 Stresszoldás jógával

Minden programon a részvétel ingyenes, polifoamot, jógaszőnyeget hozz magaddal!

facebook.com/eletviragajoga/

eletviragajogastudio.hu

Várunk szeretettel: Anita, Anna, Viki

Pál-Molnár Réka

Pál-Molnár Réka tradicionális, gerincterápiás, senior és yin jógaoktató vagyok, Yoga Teacher (YAI 600 órás) minősítéssel is rendelkezem.

A jógával 25 évvel ezelőtt, a Jóga a Mindennapi Életben Egyesületnél ismerkedtem meg, 10 évig a Namaste Jógastúdió tanárához, Kovács Ágnes nemzetközi hatha és power jógaoktatóhoz jártam gyakorolni, aki azóta is a mentorom.

Képesítéseimet a budapesti Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdiónál, dr. Kotroczó Anikó és csapatánál szereztem.

Harmadik éve résztvevője vagyok a Magyar Iyengar Jóga Szövetség által Szegeden szervezett Iyengar Jóga Alapozóképzésnek.

2017 óta magam is heti rendszerességgel tartok hatha jóga órákat. Óráim célja, hogy a jóga testet, lelket gyógyító és egészség megőrző hatásának megtapasztaltatásán túl, tanítványaim számára a jógázás a mindennapjaik részévé váljon.

Az ászanák gyakorlása az út eleje. A légzőgyakorlatok, érzékvisszavonás, koncentráció és a meditáció gyakorlása elvezethet a samadihoz, és megtalálhatjuk a választ a Ki vagyok én? kérdésre. Ez foglalkoztat.

A sátrunknál (Namaste Jógastúdió) Kovács Ágnessel várunk szeretettel mindenkit tradicionális, dinamikus és yin jógagyakorlással, tartalmas beszélgetésekkel.

Tervezett gyakorlási időpontok:

Szombaton: 11 órától -12 óra 30 percig; 15 óra 30 perctől-17 óráig

Vasárnap: 14 órától -15 óra 30 percig; 16 órától-17 óra 30 percig

facebook.com/reka.palmolnar

Namaste Jóga Stúdió

Nevem : Kovács Ágnes
végzettségem: Sivananda jógaoktató, Avivamódszer oktató, rekreációs sportoktató.
1./1997 óta tanítok a Namaste Jóga Stúdióban Szegeden
A jógázók adottságuk, erőnlétüknek megfelelően kitartásukkal megtapasztalhatják a gyakorlás örömét.
A jóga alapelvét megtartva : a mértékletesség, fokozatosság, önmaguk megismerése a gyakorlásban és az életvitelükben igen fontos .
A jóga gyümölcse a pozitív- energia, a pozitív gondolkodás biztos alapokon nyugszik bármely életszakaszban is vagyunk.
Arra ösztönzöm a tanítványokat, hogy a jógázás örömteli része legyen életüknek.

2./Aviva -módszer (gyógytorna) a hormonegyensúly helyreállítására.

,,Légy jó , tégy jót, meditálj ,, Szvami Sivananda

Wu stílusú Tai Chi iskola

A Tai Chi elsősorban egészségmegőrző céllal gyakorolt harcművészetként ismert, amelynek több évszázados múltja van, de Kínán kívülre csak a 20. században jutott el. A különféle nemzetségek létrehozták saját „stílus”-aikat, amelyek közül a Yang és a Chen Tai Chi a legismertebbek, de a Wu és a Sun stílusokat is szép számmal művelik. Mindegyik stílus elsődleges célja a belső erő fejlesztése, a fizikai erőt ezzel megtámogatva, kiegészítve. A Tai Chi filozófiai hátterében egyaránt megtalálhatók a taoizmus elvei és egyes buddhista tanítások is. Ezek közül a legismertebbek a Yin és Yang elmélete és az Öt Elem tana. A Hagyományos Kínai Gyógyászat test- és egészségfelfogása szintén alapjaiban határozza meg ezt a testgyakorlási módszert. Elkezdeni sohasem késő!

Iskolánk tanítványai már 2010 óta vesznek részt a Szegedi Füvészkertben a Lótusznapokon. A Füvészkert ideális hely a Tai Chi-hoz, hiszen a legjobb a szabad ég alatt, a természetben gyakorolni. Mindkét napon reggeltől délutánig kint leszünk majd, és az érdeklődőknek Chi Kung és a Tai Chi gyakorlatok kipróbálására is lehetőségük lesz az iskola instruktor-tanítványai segítségével.

Standunkon óránként lesz egy-egy vezetett közös gyakorlás, amelyen bárki részt vehet, de két gyakorlás között is folyamatosan lesznek a helyszínen gyakorló tanítványok.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kung Fu iskolánk Szegeden a Róna u. 27.-ben működik, az iskola vezetője sifu Tóth Zoltán.

Mesterünk a Tai Chi mellett Lo Man Kam Wing Chun Kung-fut is oktat.

www.facebook.com/wutaichi

www.taichi-wu.eu

www.facebook.com/kungfuiskola

www.lmk-wingchun.eu

Osu-No Seishin Kyokushin Karate, Mediball és Életmód Fejlesztő Sportegyesület

Az Osu-No Seishin Kyokushin Karate, Mediball és Életmód Fejlesztő Sportegyesület 2004 áprilisa óta létezik, eleinte csak karate oktatásával foglalkozott. Az egyesület edzője Bakó András, 4 danos karate mester, aki 1980-ban kezdett el a karatéval foglalkozni. 2011-ben ismerkedett meg a mediballal, és ez átformálta a teljes egyesületet. 2011 őszén a karate mellett megjelent az edzéseken a mediball is, és 2013 januárjától külön mediball oktatás vette kezdetét heti rendszerességgel.

Azóta négy külön mediball edzés van Szegeden, bemutatókat tartunk, igyekszünk népszerűsíteni a sportot, sikerrel. Az edzésre járók száma folyamatosan nő, és akik elkezdik, többnyire azóta is járnak. A XV. Országos Bajnokságra 5 versenyző utazott: Józsa Marcell, Jakusch Tamás, Nagy Gergő, Kiri Balázs és Bende Gabriella.

2013 őszén Szilágyi István mester szemináriumot tartott Szegeden, amit a Városi TV is közvetített: (http://vtvszeged.hu/)

Bakó András MediBall oktató

30 / 461-9863

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szegedi Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu iskola

Iskolánk a nemzetközi, prof. Leung Ting nagymester nevével fémjelzett Wing Tsun szövetség tagiskolájaként működik. A tradicionális értékrend szem előtt tartásával törekszünk a lehető legtöbb tudással felvértezni diákjainkat, családias edzéseinken. Emellett több rendezvényen is képviseltetjük magunk.

Az iskola összetétele eléggé vegyes, mint nemek, mint pedig életkor tekintetében. Míg legfiatalabb társunk nemrég töltötte 4. életévét, addig legrégebb óta fiatal társunk pedig a 73-at. Bár a vidámságuk és az iskola iránti szeretetük nagyon hasonló, de ettől függetlenül a 12 éves kor alattiak, a kissárkányok külön, játékosabb foglalkozásokon fejleszthetik mozgás koordinációjukat, színesíthetik a technikák segítségével mozgáskultúrájuk. Legyen szó a felnőtt, vagy a Sárkányharcosok edzéséről, a fegyelem, a figyelem, a másik tisztelete csak egy-egy példa azokból az erényekből, mit az edzéseken folyamatosan gyakorolnak a diákok. Az iskola egyik fő feladatának a közösség összekovácsolását tartom, aminek alapja az egymás iránti tisztelet. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy több egykori diák, akik már mesterfokozatot értek el (van ki többet is), rendszeresen látogatva a foglalkozásokat segítenek az oktatásban. Mindezt teszik olyan szerénységgel és alázattal, ami mindenkinek csak pozitív példa lehet az élet minden területén.

Rendszeresen indított ingyenes önvédelmi, valamint az SZTE-n akkreditált, testnevelés kurzusként felvehető képzéseink révén több tucat embernek sikerült alap önvédelmi tudás mellett betekintést nyerni iskolánk működésébe. Ezen lehetőségeket a továbbiakban is nyitva tartjuk a kíváncsi szemeknek. Kedvcsinálóként megtekinthető a weboldalunk:

wingtsunszeged.hu

sarkanyharcos.hu

vagy innen tovább lépve megtalálhatóak vagyunk a facebook-on is folyamatosan frissülő tartalommal, hírekkel:

facebook.com/EredetiLeungTingWingTsunKungFuSzegedBeke/

facebook.com/kicsisarkanyharcosok

Sárfi Tamás Pál, iskolavezető mester

Dharma Buddhista Kulturális Egyesület

A Dharma Buddhista Kulturális Egyesület létrejöttének célja a 2500 éves autentikus buddhista hagyományok ápolása, gyakorlati és elméleti képzések összefogása, szervezése, levezetése tanfolyamok, szakkörök, oktatások formájában az érdeklődők számára, valamint az egyesülethez kapcsolódva az ország számos helyén létrejött közösségek (szangha) támogatása a Dharma elérésében. Szangha tagja lehet, aki a nem-kettősség és a tudat tiszta természetének megtapasztalására törekszik.

Rendszeres program Budapesten: keddi napokon

Előzetes bejelentkezés szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

Szegedi programmal kapcsolatban érdeklődni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

Zen-Re Hangfürdő

Tibeti terápiás hangtálakat, gongokat és egyéb intuitív hangszereket szólaltatunk meg.

A tudatosan alkalmazott hangok, ritmusok energiája hatást gyakorol testre, lélekre, szellemre.

A rezgések hatnak energiaközpontjaink, csakráink működésére, hatására harmonikusabb, relaxáltabb állapotba kerülhetünk. Megtalálhatjuk a belső békét, a csendet.

Az összecsendülő alaphangok és felharmonikusok lebegő hatást hoznak létre, ami kellemes hatást kelt testben, lélekben.

 A gong hangja, mint egy spirituális időutazás követi a hangtálak hangját.

A többi hangszer intuitív módon, mégis meghatározott céllal szövi át a hangfürdőt.

A Zen-Re hangfürdő alapítói és alkotói:

Kocsis Bea - hangterapeuta,

Kovács Olga - jógaoktató, hangterapeuta.

Egyéni és csoportos hangterápia Szegeden.

 Egyéni és csoportos hangterápia helyszíneink:

  • Szeged, Szamszara Jóga Klub
  • Szeged, Harmónia Háza
  • Deszk, változó helyszín

Lét-tudatos Életmód Központ - Harmóniában a természettel

Holisztikus egészségmegőrzéssel foglalkozunk Szegeden, mely testi-lelki-szellemi megközelítésben szemléli az egyént.

Tevékenységeink egymást kiegészítő gyógymódokból és terápiás módszerekből állnak.

Kálmán Renáta – egészség terapeuta

http://www.lettudatos.com/

http://www.kineziologiaszeged.com/

Már főiskolás éveim idején is az emberiség táplálkozása, az ősi természetes gyógyászati módszerek és a vallások érdekeltek. Közel 20 éve kezdtem el továbbképezni magam, folytatok tanulmányokat és alkalmazom a különféle egészségterápiás módszereket: táplálkozás, gyógynövények, masszázs technikák, kínai gyógyászat, illetve a lélek oldalával foglalkozó Metamorf technikát és a kineziológiát.

Egészség terapeutaként tanácsadással és kezelésekkel segítem a hozzám fordulókat, valamint táplálkozástörténelmet oktatok a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, illetve előadásokat és tanfolyamokat tartok az ország több pontján.

Szerencsés vagyok, mert a hivatásom egyben a hobbim is.

Életmódom és 4 gyermekem nevelése is a fentieket követi, vagyis a természetes módszerek híve vagyok. Szabadidőmben sportolok, túrázok és meditálok.

Program:

A Lét-tudatos Életmód Központ standnál tanácsadás a fenti témákban.

Balázs Zoltán – masszőr, thai jóga oktató

http://www.thaijogamasszazs.hu/

Közel 20 éve kezdtem el masszázzsal foglalkozni. A Reikivel való találkozásom indított el azon az úton, amely a masszázs és a mozgásterápiák világába vezetett.

Elsőként a thai masszázzsal ismerkedtem meg, majd fontosnak tartottam, hogy alapos ismereteket szerezzek a nyugaton ismert és alkalmazott masszázsokról és tisztában legyek az anatómiával, az emberi test működésével is.

Az általam végzett kondicionáló és gyógymasszázs képzések ehhez kiváló alapokat adtak.

Ezen kívül tanultam manuálterápiát, yumeiho, kínai gyógymasszázst, és több más speciális masszázsformát. A hozzám legközelebb álló mégis a thai masszázs maradt.

Több alkalommal jártam Thaiföldön, ahol neves masszázsiskolákban és magántanároknál bővítettem és bővítem folyamatosan a tudásomat.

A thai masszázs 3 típusát (talp, aromaolajos és tradicionális jógamasszázs) évek óta oktatom.

Szintén Thaiföldön ismerkedtem meg a Ruesri Dat Ton nevű mozgásrendszerrel, amit magyarul Szerzetesek öngyógyító gyakorlatainak fordítottunk, és amit Thai jóga néven is emlegetnek.

Ez a mozgásforma a speciális mozdulatok révén lehetővé teszi, hogy gyakorlói saját egészségüket javítsák, vagyis önmagukat gyógyítsák.

Program:

A Lét-tudatos Életmód Központ standnál, szombaton Thai jóga mini workshop-ok, Balázs Zoltán vezetésével

Táncmeditáció

Barát Szilvia vagyok, jelenleg főállásom mellett táncmeditációs programokat, egyéni és csoportos sámándobos meditációkat és Női workshopokat vezetek. Az utóbbi 5 évem intenzív önfejlesztéssel képzések és megtapasztalások által vezetett ide, 3 gyermekes anyukaként megtapasztaltam azt, hogy nagy szükség van feltöltődésre és örömre ahhoz, hogy egyensúlyban legyek és teljes energiával tudjak helyt állni minden területen.

Tánc közben a ritmusra hangolódva visszatalálunk testünk érzékeléséhez anélkül, hogy a tudatunkra támaszkodnánk. Nincsenek szabályok, az érzéseink visznek. Ennek következtében kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válhatunk.

Ezen a hétvége a standunknál bárki részese lehet egy táncmeditációnak az alábbi meghirdetett időpontokban:

Szombat:

13.00 Tűztánc: Felélesztjük a bennünk élő teremtő erőt, a belső tüzet.

15:30 Istenek tánca: Indiai mantrákkal táncolunk, Isteni minőségekkel ismerkedünk

17:30 Örömtánc: A felszabadultság a kinyílás lesz a fókuszban, a kontroll elengedése a tiszta öröm megtapasztalása.

Vasárnap:

11.00 Lótusztánc: A kinyílás lassú energiáját, a tiszta hangok erejét és felemelkedést a flowt tapasztaljuk.

15:30 Tahiti életérzés: A szépség, a test szeretete elfogadása a mozdulatok üzenete, meséje repít.

17:30 A Föld dala: Anyaföld mantra tánc, a Föld üzenetével az egység érzésével telünk be.

Yumeiho masszázs - Balázs Ervin

A tartós ülő-vagy éppen állómunkának, illetve a mozgásszegény életmódnak vagy éppen a helytelenül kivitelezett sporttevékenységeknek köszönhetően, korunk népbetegsége a derék, - gerincbántalmak. A Yumeiho terápia erre nyújt megoldást, az emberi test újra szimmetrizálásával.

bővebb információk: https://www.facebook.com/Yumeiho-terápia-Szeged-562083997306610/ 

Yumeiho terápia:
A Yumeiho masszázs története mintegy 1600 évre nyúlik vissza. Kínában, a Shaolin-völgy egyik kolostorában élő és tanuló szerzetesek a Chuan Fa (kung-fu) technika részeként használták e módszert testi-lelki egyensúlyuk fenntartása és visszaállítása érdekében.
Ebben a kolostorban tanult a két világháború között a japán Suichi Ohno mester, aki később visszatért hazájába, s elkezdte alkalmazni majd tanítani ezt a technikát. Tőle tanult Saionji Masayuki mester, aki rengeteg gyakorlással, pacienseinek folyamatos megfigyelésével fejlesztette végül tökélyre a mozgásformát.
A Yumeiho masszázs elsődleges célja a vázszerkezeti egyensúly és szimmetria visszaállítása, a harmonikus energia- és vérkeringés megteremtése, az öngyógyító erők serkentése valamint az izmok lazítása-nyújtása. Tehát nem csak a tünettel, hanem elsősorban az azt kiváltó ok megszüntetésével foglalkozik.